T: +386 (0)4 620 02 30
E: info@dopustek.si
Sledite nam: Facebook
Tudi tukaj: Instagram

Več kot 290 smučišč, ki ITALIJO naredijo pravi mali raj za vse tiste, ki jo obiščete med zimskimi počitnicami. Ne glede na to, katero smučišče izberete, bodo pričarale nepozabno vzdušje. Italijani so odlični gostitelji in strastni smučarji, zato so njihova smučišča zelo zaželjena destinacija za zimske počitnice. Privoščite si dober italijanski capuccino, Aperol spritz, steklenico dobrega vina in uživajte v prekrasnem pogledu na Dolomite. Večina smučišč se nahaja na severu države, do višine 2.800 m, kjer je sončno vreme. Italija že vrsto let slovi kot dežela, kjer so vrhunsko urejene smučarske proge in moderne žičnice. Italijani vas rade volje razvajajo s svojimi kulinaričnimi specialitetami. Veliko smučišč se nahaja na visokogorskih ledenikih, kjer smučišče obratuje od oktobra do maja. Italija ponuja različne smučarske proge, primerne tako za začetnike kot za napredne smučarje.

Smučišča v Italiji

 • 3 Zinnen

Smučišče 3 ZINNEN (Sextner Dolomiten) se nahaja na italijansko – avstrijski meji, oddaljeno 30 km od priljubljenega Kronplatza. Smučišče ima okoli 100 km urejenih prog, sestavljajo ga vasice oziroma smučišča Sexten, San Candido, Dobbiaco, Villabassa in Braies. Smučišče Sexter Dolomiti, kjer skoraj ni gneče, omogoča sproščeno smučanje. Večina je povezana, vendar ima še vedno manjše ločene lokacije kot so Haunolda/Monte Barancija, Toblacha/Dobbiaca, Val Comelica, Waldheima in Pragsa/Braiesa. Osrednji del je povezan s Rotwandom in Kreuzbergom, pod katerim je Sexten (Sesto), Moos (Moso) in Vierschach (Versciaco). Slednje je zanimivo, ker je spodnja postaja žičnice in železniška proga, ki vozi do Perca, od koder se žičnica premakne proti vrhu Kronplatza, prečkana! Vlak vozi vsake pol ure, vožnja traja 40 minut med dvemi smučišči. Vožnja je brezplačna za tiste, ki ste nastanjeni v hotelu, apartmaju ali ste član lokalne turistične skupnosti. SAN CANDIDO se nahaja tik ob vznožju smučišča Haunold in ob plavalnem kompleksu Acquafun. Urejeno območje za pešce je idealno za družine, saj je primerno za sprehode in obisk trgovin.

 • Alta Badia

Sodobne smučarske naprave, ki se začnejo iz mesta kamor se lahko potem nazaj tudi prismučate. Dolge modre proge primerne za lagodno družinsko smučanje in “carving”, za izkušene pa črna proga znamenita „Gran Risa“ (kjer poteka tekmovanje v veleslalomu za svetovni pokal) ter vse vmesne stopnje zahtevnosti – to je ALTA BADIA – snežni raj. Je eno najbolj priljubljenih smučarskih središč v Alpah zaradi dobrih smučarskih razmer, čudovite panorame, ki se odpira na bližnjo Sella Rondo s 130 km smučišči s katero je Alta Badia povezana. Torej lahko smučarski navdušenci odsmučate do Corvare, Val Gardene, Canazei, Arabbo ali celo na več kot 3.200 m visoko Marmolado. Več kot dovolj za 1 teden in da se lahko naslednje leto vrnete po dodatne smučarske užitke. Če pa to ne bi bilo dovolj pa se lahko s Ski bus povezavo odpeljete v bližnji St Vigilio in smučate po smučiščih Kronplatza na dodatnih 100 km prog, … Dodatna prednost je odlična nastanitvena in kulinarična ponudba katere sloves sega daleč saj se tu nahaja nekaj izjemnih restavracij najvišjega svetovnega nivoja.

 • Cortina d’ Ampezzo

CORTINA D’AMPEZZO je priljubljeno smučišče znano po vrhunskih hotelih, bogati ponudbi trgovin in odličnim apres-ski življenjem (bari, restavracije, diskoteke, tenis in bazen). Veličasten panoramski pogled na Alpe z ikonično goro Tofane, najzahtevnejša črna proga v Dolomitih, sneg garantiran na 90% prog, 8 ur dnevno sonca je vse kar potrebujete za vrhunsko smučanje. Cortina se je proslavila tudi kot kraj, ki je leta 1956 gostil zimske olimpijske igre, še vedno pa vsako leto priredi prestižna tekmovanja v smučanju za svetovni pokal za dekleta in še danes privablja ljudi iz celega sveta. Kraj se številnimi prenovami hotelov in tudi razširitvijo smučarskih prog ter obnovo naprav pospešeno pripravlja, da bo uspešno gostil svetovno smučarsko prvenstvo v letu 2021 in spet zasijal kot zvezda med smučarskimi središči.

 • Folgaria in Lavarone

Smučišča FOLGARIA IN LAVARONE sta del kompleksa smučišč Alpe Cimbra v pokrajini Trentino in sta kot nalašč za družine. Na smučiščih prevladujejo modre proge, medtem ko so rdeče proge odlično urejene in široke. Smučišče je zelo razvejano in nima nekakšne osrednje točke oziroma središča. Brezplačen smučarski avtobus vozi iz Folgarie do smučišča Lavarone 2x na teden (cca 20 minut vožnje), smučarska vozovnica velja za obe smučišči. Za tiste, ki želite biti nastanjeni na smučišču priporočamo namestitev v Costi di Folgaria. V mestu je peš cona, kjer najdete številne bare, restavracije, markete, veliko drsališče, bazen ter bogat izbor muzejev. 

 • Kronplatz

Dolge, široke in urejene proge, idealno smučišče za začetnike in družine z otroki, kjer je preko 300 sončnih dni v letu – to je KRONPLATZ (Plan de Corones). Simbol smučarskega središča je rdeči petelin, saj naj bi okoliški hribi spominjali na njegovo krono. Smučišče se razteza na skoraj celotnem območju istoimenske gore v središču smučarske regije Dolomiti Superski. Na gozdnatih pobočjih je približno 119 km smučarskih prog, od katerih jih lahko kar 90% zasnežijo s snežnimi topovi, kar podaljša sezono smučanja in nasloh je smučišče znano po dobrih smučarskih razmerah (tudi v toplih in sušnih zimah). Smučišče je obdano s 13 turističnimi mesti, najbolj znana so: Bruneck/Brunico, St. Vigil/San Vigilio (na sami progi), Olang/Valdaora, Reischach/Riscone, Rasen/Rasun, St. Georgen/San Giorgio i St. Lorenzen/St.Lorenzo. Prepoznavni znak Kronplatza na samem vrhu je zvonenje največjega zvonca v gorah, Concordia 2000, ki tehta 18.100 kg, premer pa je na najširšem delu kar 3 m.

 • Marilleva in Folgarida

Smučišče MARILLEVA je povezano s smučiščema Madona di Campiglio in Folgarida. Marillevo najdete na 1400 m nadmorske višine in je neposredno na smučišču. Marilleva 900 je ob vznožju gore in do smučišča Marilleva 1400 vas popelje gondola. V vasi so veliki apartmajski kompleksi, ki so praktično na smučišču ali v neposredni bližini. Z združitvijo prej dveh ločenih smučišč Folgaride in Marileve je nastalo smučišče s približno 60 km smučarskih prog, skupaj pa s povezano sosednjo Madonno di Campiglio in Pinzolom pa premorejo kar 150 km smučarskih prog kar bo zadovoljilo tudi zahtevne smučarje za celotedensko smuko.

 • Passo Tonale

Passo Tonale je smučišče, ki ga obkrožajo gorska področja Adamello in Presanella. Leži kar na 1883 m/nmv in se skupaj s smučišči Ponte di Legno in Temu razprostira na 100 km prog. Na ledenik Presena, vodi žičnica do višine nad 3000 m, kjer je možno smučanje tudi jeseni in pozno spomladi. Smučišče Pontedilegno Tonale oz Adamello ski kot se imenuje, je primerno tako za odlične smučarje kot otroško in družinsko smuko. Zahtevni smučarji boste lahko izvali črno progo “Paradiso” z več kot 700 m višinske razlike, več je tudi lepih, dolgih “rdečih” in družinskih “modrih” prog, ki večinoma vodijo blizu nastanitvenih zmogljivosti in mimo “apre ski”-jev po katerih je kraj tudi poznan. praktično vse proge se nahajajo na prisojni strani (razen ledenika), zato je ob lepem vremenu kljub visoki nadmorski višini prijetno.

 • Val Gardena

VAL GARDENA skupaj s kraji Selva (Wolkenstein), Santa Cristina (St Cristina) in Ortisei (St. Ullrich) tvorijo zaključeno celoto, ki je svetovno znana in je del največjega italijanskega smučarskega področja Sella Ronda, povezanega z Alto Badio, Arrabo in Canazei. Dolina je narodnostno mešana zato so napisi krajev tako v italijanskem, nemškem kot tudi ladinskem jeziku. Smučišče in naprave se dvigajo na obe strani ozke doline v kateri se kraji nahajajo. Val Gardena ponuja smučarske proge za vse okuse. Od lažjih modrih prog za začetnike v dolini, do zahtevnejših rdečih, črnih prog kot so Saslong nad St. Cristino. Ta prestižna dolina je vsako leto gostitelj tekme v superveleslalomu in smuku za svetovni pokal.

 • Pinzolo in Madonna di Campiglio

Pinzolo je smučišče z okoli 30 km smučarskih prog. Od leta 2011 je povezano z Madonno di Campiglio in tako je to malo smučišče postalo del velikega 150 km velikega smučišča v Dolomitih di Brenta. Za začetnike so urejene modre proge, medtem ko se lahko z žičnico povzpnete iz Pinzole in odsmučate v osrednji kraj v tem smučarskem sistemu, v MADONNO di CAMPIGLIO, ki je znano in pogosto obiskano smučišče, z dolgimi, širokimi in kvalitetnimi progami. Skozi vas je urejeno območje za sprehajalce, kjer so bari, trgovine in restavracije. Sama Madonna di Campiglio ima 60 km smučarskih prog. Naprave so moderne in hitre in vodijo praktično iz samega kraja na vse strani. Na eni strani je žičnica povezana s Folgarido – Marillevo, iz druge strani pa s Pinzolom. Skupaj se torej lahko pošteno nasmučate na 150 km progah, ki so med seboj povezane.

 • Val di Fassa

VAL DI FASSA je idilična dolina sredi Dolomitov, ki ponuja smučarske in termalne užitke na najvišjem nivoju za vse okuse. Kraji in smučišča v dolini Fassa so Canazei, Campitello di Fassa, Mazzin, Soraga, Moena, Vigo di Fassa, Pozza di Fasa. Z avtobusom je Val di Fassa povezana s smučiščem Alpe Lusia – San Pellegrino, ki vključuje tudi Moeno in Falcade in je idealna destinacija za družine z otroki. Preko vrhov Col Rodella in Belvedere sta Canazei in Campitello povezana z znamenitim masivom in smučišči Sella Ronda. Lahko se odločite za več vrst smučarskih vozovnic in sicer za sistem Val di Fassa-Carezza ali sistem Alpe Lusia/Pellegrino. Lahko se odločite za t.im. Skipass silver, ki je na voljo kot 5 ali 6 dnevna vozovnica in vključuje oba prej navedena sistema ter sistema Val di Fiemme/Obereggen ter San martino di Castrozza/Passo Rolle. Za največje smučarske navdušence pa je na voljo tudi karta Superski Dolomiti, kamor je vključenih 12 smučarskih središč z več kot 1.200 km prog.

 • Andalo – Paganella

 ANDALO je majhno in očarljivo mestece, ki se nahaja na planoti med Dolomiti Brenta in masivno Paganello. Dve osrednji žičnici in samo smučišče imajo svoje spodnje postaje v samem kraju kar omogoča smučanje direktno iz in do kraja. Smučarski center dejansko sestavljata dva kraja in sicer Andalo, ki je nekoliko večji in manjši kraj Fai della Paganella (7 km oddaljena med seboj po cesti), ki pa sta s smučarskimi napravami povezana. Proge nudijo odlične razmere za vse vrste smučarjev od zahtevnih, tekmovalnih prog do večinoma širokih prog primernih za družinsko smučanje. Nekaj km nižje od kraja Andalo se nahaja tudi očarljivo jezero in kraj Molveno, ki slovi kot najlepše jezero v Italiji.

 • Monte Bondone

Smučarsko območje MONTE BONDONE je manjše smučišče s čudovitim razgledom na DOLOMITE di BRENTA in je lahko dostopno, ker se nahaja le 12 km od avtoceste. Smučišče je idealno za družine z mlajšimi otroki. Del smučišča ima tudi razsvetljavo, kar omogoča atraktivno večerno smuko, ki jo ponujajo 2 x na teden.

 • Val Senales

VAL SENALES je dolina, ki se nahaja na severu italijanske pokrajine Alto Adige na južnem Tirolskem. Ledeniško območje doline Senales je odprto od septembra do junija in sega do višine 3.200 metrov nad morsko gladino. Smučišče ponuja vse, kar je potrebno, da bodo vaše zimske počitnice nepozabno doživetje: vsestransko zimsko športno območje, ki se ponaša z edinstveno gorsko kuliso v Ötztalskih Alpah, ponuja številne družinam prijazne možnosti kot tudi prvovrstne nastanitve in vrhunsko kulinariko.


Termini in cene:

Izpolnite obrazec za povpraševanje

Za več informacij o ponudbah ter rezervacijah nas pokličite na telefonsko številko 04 620 02 30 ali pa pošljite povpraševanje na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Niste našli želene ponudbe?

O nas

O nas
Kontakt z nami

Delovni čas:

 • Ponedeljek: 9.00-17.00
 • Torek: 9.00-14.00
 • Sreda: 9.00-17.00
 • Četrtek: 9.00-17.00
 • Petek 9.00-14.00
 • Sobota, Nedelja, Pazniki: Zaprto

Kontakt z nami

Turistična agencija Dopustek
Ulica Jule Vovk Molnar 4, 4260 Bled

M:+386 (0)4 620 02 30
E:info@dopustek.si