T: +386 (0)4 620 02 30
E: info@dopustek.si
Sledite nam: Facebook
Tudi tukaj: Instagram

Zaradi edinstvenega morja, obale in arhipelaga, ki ga sestavljajo številni otoki – skupno jih je kar 1.208 – čudovitih divjih in urbanih plaž ter prekrasnih mest, ki se nahajajo na obali, kot so na primer Zadar, Šibenik, Trogir, Split in Dubrovnik ter številna druga mesta, je Dalmacija zelo privlačna. Zaradi vsega tega je Dalmacija znana pod imenom jadranski biser. Regija se nahaja med otokom Pagom na severnem delu Jadrana, ter Dubrovnikom na jugu sosednje Hrvaške.

Severna Dalmacija se nahaja med otokom Pagom na severozahodu, ter mestom Primošten na jugovzhodu. Njen center je mesto Zadar, zanimiv del turistične ponudbe pa sestavljajo tudi druga manjša mesta iz rimskih časov. Poleg številnih otokov in otočkov, ki še posebej označujejo ta del Dalmacije, sta v njem še dva nacionalna parka, slapovi Krke in Kornatski otoki. Izraz osrednja Dalmacija se nanaša na predel med reko Krko na severozahodu in makarsko riviero na jugu.

Najznamenitejše središče osrednje Dalmacije je vsekakor Split. Izjemen obalni pas, številni otoki in čisto morje – vse našteto pripomore k privlačnosti in atraktivnosti Dalmacije, poleg tega pa so tukaj še številni hoteli, apartmaji, zasebne hiše, turistična naselja, kampovi, bungalovi, in podobno. Ta turistična infrastruktura ponuja številne športne vsebine, bogato gostinsko ponudbo, ter različno zabavno vsebino.

Južna Dalmacija se nanaša na najjužnejši del hrvaškega obalnega pasu, čigar glavno turistično središče je Dubrovnik, znan tudi po svojem obzidju. Med naravnimi lepotami je treba izpostaviti reko Neretvo in njeno ustje, ter Nacionalni park Mljet.

Niste našli želene ponudbe?

O nas

O nas
Kontakt z nami

Delovni čas:

  • Ponedeljek: 9.00-17.00
  • Torek: 9.00-14.00
  • Sreda: 9.00-17.00
  • Četrtek: 9.00-17.00
  • Petek 9.00-14.00
  • Sobota, Nedelja, Pazniki: Zaprto

Kontakt z nami

Turistična agencija Dopustek
Ulica Jule Vovk Molnar 4, 4260 Bled

M:+386 (0)4 620 02 30
E:info@dopustek.si