T: +386 (0)4 620 02 30
E: info@dopustek.si
Sledite nam: Facebook
Tudi tukaj: Instagram


Namestitev: 
Hotel 3* / po programu
Trajanje: 7 dni

Program potovanja:

Katalonija in njene štiri pokrajine skrivajo osupljivo bogastvo naravnega, zgodovinskega in kulturnega sijaja. Pirenejski vrhovi se dvigajo nad travniki in bleščečimi jezeri, skalnati zalivi pa mejijo na peščene plaže. Obala Costa Brave z Barcelono kot očarljivim obmorskim mestom z bogato kulturo, nepozabno kulinariko  in veličastno arhitekturo predstavlja biser Katalonije. Raznolikost umetniških zakladov, in velika imena moderne umetnosti in arhitekture Dali, Gaudi, Miro, Picasso so le del njenih posebnosti. Drži se je sloves najbolj svetovljanskega, modernega in avantgardnega mesta v Španiji, ki navduši na vsakem koraku. Dali je ustvaril tudi čudoviti nadrealistični "gledališki muzej" v Figueresu, bližnjo Tosso de Mar pa imenujejo tudi španski Dubrovnik. Prav tako posebna je tudi kneževina Monako, ki je druga najmanjša država na svetu (le Vatikan je manjši). Magnet za glamour in hedoniste že od začetka 20. stoletja, slovi tudi kot ena najbolj razvpitih davčnih oaz na svetu, dom številnim zvezdnikom in lokacija letne velike nagrade Formule 1.

1. dan: SLOVENIJA - ITALIJA - FRANCIJA

Zbor potnikov v večernih urah in vožnja z vmesnimi postanki čez Italijo, Azurno obalo in Provanso proti Španiji.

2. dan: FRANCIJA - COSTA BRAVA

Nadaljevanje vožnje skozi južno Francijo in v popoldanskih urah prihod v Španijo. Vožnja do enega izmed letoviških središč na obali Costa Brave - divji, strmi in skalnati obali, ki se vleče od Francije proti Barceloni ter ustvarja slikovite in skrite zalive. Nastanitev, večerja in nočitev. 

3. dan: IZLET V BARCELONO

Izlet v prestolnico Katalonije, v Barcelono. Z avtobusom se bomo zapeljali mimo glavnih znamenitosti. Ustavili se bomo pri simbolu mesta, znameniti cerkvi Sagrada Familia (zunanji ogled), ki jo gradijo že več kot 100let, nadaljevali po aveniji Diagonal mimo zanimivih hiš znanega arhitekta Gaudija do največjega evropskega stadiona Camp Nou (po želji notranji ogled). Nato se bomo zapeljali na grič Montjuich, kjer stojijo objekti z olimpijskih iger 1992, končali pa v centru. Tu se bomo sprehodili po glavni ulici La Rambla s številnimi bari in uličnimi umetniki. V prostem času po želji obisk La Boquerie, ene najlepših tržnic v Evropi, mestnega akvarija ali nakupovalnega središča Mare Magnum. Zvečer povratek na Costa Bravo.

4. dan: POČITNICE NA COSTA BRAVI (MONTSERRAT, MARINELAND)

Dan namenjen kopanju, sprehodom in druženju. Predlagamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, v idilični naravi. Obiskali bomo benediktinski samostan, kjer hranijo kipec črne Marije in predstavlja simbol Katalonije. Ustavili se bomo tudi v eni od vinskih kleti, kjer pridelujejo peneče katalonsko vino, Cava. Dan lahko preživite bolj ležerno in se odločite za obisk vodnega parka Marineland, v večernih urah pa si ogledate predstavo viteških iger ali predstavo tradicionalnega flamenka (doplačilo).

5. dan: POČITNICE NA COSTA BRAVI - (DALI - TOSSA DE MAR)

Tudi ta dan namenjen kopanju, sprehodom in druženju. Predlagamo izlet v notranjost Katalonije, kjer se bomo odpravili do mesta Figueres, rojstnega mesta Salvador-ja Dalija, enega največjih in najbolj ekscentričnih umetnikov 20. stoletja. Ogled izjemno zanimive galerije, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Popoldan vrnitev in spotoma postanek v slikovitem mestecu Tossa de Mar, ki ga imenujejo tudi španski Dubrovnik. Sprehod po starem delu mesta. 

6. dan: COSTA BRAVA - MONAKO - ITALIJA

Slovo od Costa Brave ter vožnja skozi Francijo proti domu. Krajši ogled oziroma nočni sprehod skozi eno najmanjših državic na svet, kneževino Monako, ki je dom številnih bogatašev in gosti eno najbolj priljubljenih dirk Formule 1. Ogled mondenega Monte Carla s številnimi luksuznimi hoteli, restavracijami, klubi ... Sprehod do znamenitega Casina. Nočna vožnja proti Sloveniji.

7. dan: ITALIJA - SLOVENIJA

Prihod v Slovenijo predvidoma v jutranjih oz. dopoldanskih urah.

opombe:

OPOMBA: Posamezni izleti na destinaciji se lahko kombinirajo z ostalimi potniki oz skupinami, prav tako se lahko spremeni vrstni red ogledov. Cene doplačil so informativne narave, saj na povišanja cen ponudnikov in odpiralni čas žal ne moremo vplivati. Obisk Marinelanda je možen samo v po-letnih mesecih. Doplačilo za manjšo skupino se nanaša na osnovno potovanje oz število potnikov, ki potujejo na osnovnem programu in ni vezano na dodatne izlete na destinaciji.

POPUSTI:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 % 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 30 €
 • med 25 in 34 potnikov: 50 €

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 120 €
 • izlet na Montserrat in šampanjske kleti 59 € /min. 20 potnikov
 • izlet na Costa Bravo (Dali, Tossa del Mar): 55 € /min.15 potnikov
 • vstop v Celju (min. 10 potnikov): 20 €

DOPLAČILO na poti:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 3 - 5 € na osebo/na noč

DOPLAČILA na poti:

 • vodni park Marineland (samo poleti) 39 €
 • viteške igre 42 €
 • predstava flamenka 38 €
 • ogled akvarija v Barceloni 24 €

*minimalno število prijavljenih za posamezen izlet je 20 oseb

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 4 polpenzione, hotel 3*  na Costa Bravi
 • zunanje oglede po programu
 • izlet v Barcelono
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Termini in cene:

Zaradi dnevnih sprememb cen nas za točen termin, ceno in razpoložljiva mesta kontaktirajte.

Izpolnite obrazec za povpraševanje

Za več informacij o ponudbah ter rezervacijah nas pokličite na telefonsko številko 04 620 02 30 ali pa pošljite povpraševanje na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Niste našli želene ponudbe?

O nas

O nas
Kontakt z nami

Delovni čas:

 • Ponedeljek: 9.00-17.00
 • Torek: 9.00-14.00
 • Sreda: 9.00-17.00
 • Četrtek: 9.00-17.00
 • Petek 9.00-14.00
 • Sobota, Nedelja, Pazniki: Zaprto

Kontakt z nami

Turistična agencija Dopustek
Ulica Jule Vovk Molnar 4, 4260 Bled

M:+386 (0)4 620 02 30
E:info@dopustek.si