T: +386 (0)4 620 02 30
E: info@dopustek.si
Sledite nam: Facebook
Tudi tukaj: Instagram


Namestitev:
Po programu
Trajanje: 4 dni

Program potovanja:

Popotovanje od starodavnega Bizanca, Konstantinopla do otomanskega Istanbula in do današnjega med Orientom in Evropo razpetega Carigrada.

Čas potovanja: 4 dni | 3 noči

Najmanjše število potnikov: 20

Zakaj izbrati to potovanje:

Hagija Sofija in rimska cisterna – bisera bizantinske umetnosti

Modra mošeja in dvorec Topkapi z zakladnico – viška otomanske arhitekture

Kapali čaršija – največja pokrita tržnica na svetu s 4.000 trgovinicami in orientalski bazar začimb – Egipčanski bazar

bogati Bospor – ožina od Črnega do Marmornega morja 

zgodovinsko svetovljanski soseski Balat in Fener

1. dan: LJUBLJANA - CARIGRAD | topli obrok na letalu

V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in odhod letala Turkish Airlines proti Carigradu (Istanbulu). Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Možnost križarjenja po Bosporju (doplačilo), s plovbo pod bosporskima mostovoma, mimo palače Dolmabache in Beylerbey, mimo Rumeli Hisarja in Anadolu Hisarja. Sledilo bo pozno kosilo. Plovba po ožini med Evropo in Azijo bo pravo doživetje. Nočitev v hotelu.

2. dan: CARIGRAD | zajtrk

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled starega dela mesta (doplačilo). Sprehodili se bomo skozi zgodovino, od Bizanca do Konstantinopla ter vse do Istanbula: Hagija Sofija, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja, muzej in danes spet sakralni objekt; Modra mošeja iz 17. st.; dvorec otomanskih sultanov Topkapi, nekdaj rezidenca, danes muzej - zakladnica; hipodrom; cisterna - stari zbiralnik vode, ki preseneti prav vsakogar. Za zaključek možnost sprehoda do znamenite Kapali čaršije, z več kot 4.ooo trgovinicami. Nočitev v hotelu.

3. dan: CARIGRAD | zajtrk

Po zajtrku prosto. V družbi Kompasovega vodnika se bomo imeli možnost sprehoditi do Taksima, centra novega evropskega dela mesta. Popeljali se bomo po legendarnem Tunelu, si ogledali mošejo Rüstem Paşa, barantali na Egipčanskem bazarju, za piko na i pa se bomo podali “na drugo stran”, do soseske Kadikoy, kjer so najboljše restavracije, bari, trgovine in prijeli bomo bika za roge. Zvečer možnost obiska turške restavracije z večerjo in bogatim folklornim programom: trebušne plesalke in folklora iz različnih delov Turčije (doplačilo). Nočitev v hotelu. 

4. dan: CARIGRAD - LJUBLJANA | zajtrk, topli obrok na letalu

Po zajtrku bomo obiskali grško-židovski del Fener in Balat (doplačilo), , kjer se način življenja zadnjih 100 let ni spremenil. Občudovali bomo tradicionalne hiše, postrojene v vrsto in obarvane v neskončno paleto svetlih barv. Vsak domačin ve, kako očarljivi in edinstveni sta zgodovinsko bogati, svetovljanski soseski Balat in Fener. Sprehodili so bomo po ulicah Fenerja ter si ogledali grško pravoslavno cerkev in »rdečo šolo« - ta izjemna stavba iz rdeče opeke je ikona istanbulske arhitekture. Privoščili si bomo kavo v pristni kavarni ter se odpravili v središče Balata do majhnega trga Cifit, ki so mu Judje dali ime v osmanskem obdobju ter kjer se nahaja sinagoga Yanbol in očarljive vintage trgovinice. Popoldan odhod na letališče in polet proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v večernih urah.

V ceno je vključeno:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine 
 • avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Istanbulu 
 • 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4*, 
 • slovensko in lokalno vodenje
 • organizacijo potovanja

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 99 EUR 
 • za skupino manj kot 30 oseb 30 EUR
 • celodnevni ogled Carigrada z vstopninami v rimsko cisterno in v dvorec Topkapi 52 EUR 
 • ogled tradicionalne turške predstave 54 EUR
 • izlet z ladjo po Bosporju s kosilom 45  EUR
 • izlet Fener/Balat 28 EUR

Možna doplačila (vodniku na poti):

 • posamezni prevozi z metrojem ali tramvajem pribl. 1,4 EUR/osebo za posamezno vožnjo 
 • napitnina 10 € na osebo (hotelsko osebje, voznik, lokalni vodnik)

Popust:

 • otroci do 6. leta starosti imajo brezplačne vstopnine, od dopolnjenega 6. leta plačajo za vstopnine polno ceno. 
 • otrok do 11,99 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima osebama: 10% popus

Opomba:

 • cene izletov veljajo ob najmanj 15 prijavljenih potnikih

Odkrita beseda:

 • Na nekaterih odhodih je predviden odhod/povratek na bližnje letališče. Na odhodu 8.6. in 22.6.23 je predviden let iz Zagreba in povratek na Ljubljano. Možno je doplačilo za transfer po ceni 30 EUR/osebo/smer.

Opomba:

Ogledi po dnevih se lahko prilagodijo, glede na odpiralni čas muzejev in tržnic med prazniki

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za povratni prevoz do letališča.

Dobro je vedeti:

Turčija je dežela, kjer so napitnine v navadi, niso pa obvezne in so običajen izraz zadovoljstva s storitvijo. Priporočljivo je računati na sledeče vsote napitnin: natakarji: 5-10%. Napitnine za lokalne vodnike, hotelsko osebje in voznike znašajo 10 €/osebo.

Termini in cene skoraj zagotovljenih in zagotovljenih odhodov:

25.05.2023 po programu letalo od 545 €
08.06.2023 po programu letalo od 545 €
22.06.2023 po programu letalo od 585 €
14.07.2023 po programu letalo od 615 €
18.08.2023 po programu letalo od 615 €
08.09.2023 po programu letalo od 615 €
15.09.2023 po programu letalo od 615 €
06.10.2023 po programu letalo od 615 €
20.10.2023 po programu letalo od 615 €
27.10.2023 po programu letalo od 615 €
28.10.2023 po programu letalo od 615 €

Zaradi dnevnih sprememb cen so možna odstopanja. Aktualna cena velja na dan 12.5.2023. Za točno ceno in razpoložljiva mesta nas kontaktirajte.

Za več informacij o ponudbah ter rezervacijah nas pokličite na telefonsko številko 04 620 02 30 ali pa pošljite povpraševanje na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Niste našli želene ponudbe?