T: +386 (0)4 620 02 30
E: info@dopustek.si
Sledite nam: Facebook
Tudi tukaj: Instagram


Namestitev:
Po programu
Trajanje: 7 dni / 5 noči

Program potovanja:

Apulija ima vsega na pretek: starodavna mesta z bogato preteklostjo, ekstravagantne cerkve, ki so jih zasnovali najboljši evropski arhitekti, neskončna polja oljk in kulinarične presežke. Naj vas očarajo baročni Lecce, ki ga imenujejo tudi »Južne Firence«, kamnite hiške v Alberobelli ali jamska bivališča v Materi.

1. dan: SLOVENIJA – APULIJA

Odhod avtobusa iz Ljubljane v zgodnjih (nočnih) jutranjih urah. Vožnja proti jugu Italije mimo Bologne Riminija in Ancone. Prvi postanek bomo naredili v starodavnem mestu Ascoli Piceno, ki je bilo cvetoča skupnost še pred vzponom rimske države. Ozke uličice, slikoviti trgi in bogata kulturnozgodovinska dediščina nas bodo spremljali na vsakem koraku. Nadaljevanje poti proti Apuliji. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: BARI – MONOPOLI – POLIGNANO A MARE

Vožnja do središča Barija, ki je glavno in največje mesto Apulije. Sprehodili se bomo po srednjeveških uličicah lepo ohranjenega starega mestnega središča, kjer se nahaja najbolj znana in obiskana stavba v Bariju - bazilika sv. Nikolaja iz Mire. Staro jedro obdaja novejši del mesta, ki ga odlikujejo mogočne stavbe, široke avenije in lepa obmorska promenada. Nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje in okrepčilo. Sledi vožnja do mesteca Polignano a Mare. Kraj z izrazito slikovito lego nam bo z razgledi pričaral melodije Domenica Modegna in si bomo požvižgavali ponarodelo »Voooolare« ob osvežujočem sladoledu ali prijetnem aperitivu. Dan bomo zaključili v simpatičnem obmorskem mestecu Monopoli, kjer se bomo sprehodili skozi središče s starim gradom in obzidjem, ki je mesto stoletja varovalo pred vojnimi in vremenskimi ujmami z morja.

3. dan: LECCE – OTRANTO

Dan bomo namenili raziskovanju Salentinskega polotoka, pokrajine, ki predstavlja samo petko italijanskega škornja. Najprej bomo obiskali mesto Lecce, ki ga edinstvena baročna arhitektura uvršča med najlepša mesta Italije in ga zaradi nje imenujemo tudi "južne Firence". Ogled mesta z bogatimi baročnimi fasadami v toplih barvah peščenjaka. V opoldanskih urah nadaljevanje poti do najvzhodnejšega mesteca Italije Otranta, ki je dalo ime Otrantski ožini, kjer se Apeninski polotok najbolj približa Balkanskemu. Utrjeno mestece nas bo navdušilo z zanimivimi kotički, med katerimi zagotovo izstopa katedrala iz 11. stoletja z mozaičnimi tlemi in grobom 800 mučenikov iz časov poskusa turškega prodora proti zahodu.

4. dan: ALBEROBELLO – LOCOROTONDO – OSTUNI

Vožnja po notranjosti do Alberobella, vasico pod zaščito UNESCA, ki se nahaja v kraški pokrajini Murgia. Kraj je poznan po posebno oblikovanih kamnitih hišicah s stožčastimi strehami, poznanimi pod imenom »trulli«. Ob sprehodu med trulli bomo lahko občudovali skoraj pravljične hišice, in si ogledali tudi nenavadno cerkev Sv. Antona, ki nima primere na svetu. Popoldne nadaljevanje poti do Locorotonda, romantičnega mesteca, ki kraljuje na vzpetinici nad vinorodno pokrajino in je dolga leta član združenja najlepših mestec Italije. Pred povratkom v hotel bomo obiskali belo mesto Ostuni, ki navdušuje tako s svojo lego na kraškem robu Murge kot tudi z izjemnimi proizvodi iz oljčnega olja.

5. dan: MATERA – ALTAMURA

Vožnja po slikoviti pokrajini do sosednje italijanske regije Bazilikate, kjer nas vabi mestece Matera. Globok kanjon je bil idealni prostor za naselitev človeka. Lahko je živel v jamah, ki jih je širil v notranjost, kanjon pa mu je dajal zavetje pred različnimi nevarnostmi. V Materi se nam pred očmi odvije zgodovina vse od kamene dobe do mestnih naselij »Civitá« in skupka votlinskih bivališč imenovanih »Sassi«. Podzemno mesto se je širilo in danes se lahko sprehodimo med več deset cerkvami z bizantinskimi freskami, številnimi obnovljenimi hišami, ki so jih spremenili v hotele in restavracije. Veliki filmski umetniki so tu posneli filme, mdr. »Kristusov pasijon«. Zaradi svoje izjemnosti je mesto že od 1993 na UNESCOvem seznamu svetovne kulturne dediščine. Proti večeru krajši postanek v Altamaturi, ki je bilo eno izmed palatinskih mest Friderika II. in že od nekdaj slovi kot mesto kruha.

6. dan: CASTEL DEL MONTE – SLOVENIJA

Ogled slovitega gradu Castell del Monte, enega najpomembnejših kulturnozgodovinskih spomenikov Apulije (UNESCO). Osmerokotni grad je bil kot krona viden daleč naokoli ter ovit v skrivnosti gradnje in bogatega simbolizma že stoletja buri domišljijo. Po obisku gradu vožnja proti Sloveniji.

7. dan: SLOVENIJA

Prihod v  Slovenijo v poznih nočnih oz. zgodnjih jutranjih urah ter vožnja v izhodiščne kraje.

POPUSTI:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem 15 %

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 45 €
 • med 25 in 34 potnikov: 68 €

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 170 € 
 • vstopnina in rezervacija v grad Castel del Monte 10 €

DOPLAČILO na poti:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 3 € na osebo/na noč
 • vstopnine: približno 35 €,

POMEMBNO: Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • pet nočitev z zajtrkom  v hotelih  3/4*
 • tri večerje
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Termini in cene:

Zaradi dnevnih sprememb cen nas za točen termin, ceno in razpoložljiva mesta kontaktirajte.

Izpolnite obrazec za povpraševanje

Za več informacij o ponudbah ter rezervacijah nas pokličite na telefonsko številko 04 620 02 30 ali pa pošljite povpraševanje na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Niste našli želene ponudbe?

O nas

O nas
Kontakt z nami

Delovni čas:

 • Ponedeljek: 9.00-17.00
 • Torek: 9.00-14.00
 • Sreda: 9.00-17.00
 • Četrtek: 9.00-17.00
 • Petek 9.00-14.00
 • Sobota, Nedelja, Pazniki: Zaprto

Kontakt z nami

Turistična agencija Dopustek
Ulica Jule Vovk Molnar 4, 4260 Bled

M:+386 (0)4 620 02 30
E:info@dopustek.si